23-03-2015: Δύο χρόνια ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου Έβρου

« Δύο χρόνια ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου Έβρου»

Με μεγάλη συγκίνηση και με την επίγνωση της ευθύνης που επιρρίπτεται στους ώμους του ο επικεφαλής του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Έβρου κύριος Χρήστος Χριστακούδης υποδέχτηκε το προσωπικό του ΚΕ.Π.Υ. καθώς επίσης και τα μέλη των συνεργαζόμενων Μ.Κ.Ο. και Διεθνών Οργανισμών στην γιορτή που διοργανώθηκε για τα δύο χρόνια του ΚΕ.Π.Υ. που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2013.

Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου , συνιστά Περιφερειακή Υπηρεσία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και αποτελεί δυναμική απάντηση της χώρας στις προσταγές για εναρμόνισή μας με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα διαχείρισης παράτυπα εισερχομένων μεταναστών (Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ).

H Kεντρική Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής με χαρά βλέπει όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν την προσπάθεια να λειτουργούν άοκνα, να εργάζονται συστηματικά, σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στον άλλον άνθρωπο και δη τον άνθρωπο που έχει την ανάγκη μας καθώς έρχεται στην πόρτα του σπιτιού μας, διωγμένος, κακοπαθημένος, ταλαιπωρημένος. Το ΚΕ.Π.Υ. είναι εδώ και προσφέρει φιλοξενία, προστασία, ελεύθερη κι ανεμπόδιστη ενημέρωση, ιατρική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα θύματα της γενικευμένης, ανθρωπιστικής κρίσης της εποχής μας.

Για την προσπάθεια, την συνέπεια, την υπέρβαση της υπαλληλικής αντίληψης, ευχαριστούμε όλες και όλους όσους συνέδραμαν μέχρι σήμερα ώστε να γίνει το ΚΕ.Π.Υ. πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε και πάλι χρόνια πολλά ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου Έβρου  

Φωτο 1